Весняна кампанія призову до війська стартує вже в квітні.

876

Весняна кампанія призову до війська стартує вже в квітні. Всього лави Збройних сил, Національної гвардії та прикордонників поповнять трохи більше семи сотень мешканців Хмельниччини. У обласному військовому комісаріаті кажуть, для чоловіків, котрі служби у армії уникають передбачена кримінальна відповідальність, до якої лише восени минулого року було притягнуто троє ухилянтів.

З квітня і до кінця травня триватиме весняна призовна кампанія до війська. На строкову службу прикличуть 705 подолян. Строковики проходитимуть службу у частинах, що розташовані по всій Україні, за виключенням зони проведення антитерористичної операції. Так на службу до всіх родів військ Збройних сил підуть 405 строковиків, а лави Національної гвардії та прикордонної служби поповнять 300 чоловіків. Усі вони, до проходження служби у частинах, будуть направлені у навчальні центри. Там їм запропонують оволодіти найбільш затребуваними нині у війську спеціальностями.

Вік призовників цьогоріч не змінився. Призову підлягають чоловіки від 20 до 27 років, котрі не мають проблем зі здоров*ям та відстрочок. Всього ж на Хмельниччині до строкової служби у війську підпадає 13181 чоловік. До слова, область у числі кращих, як щодо виконання плану по призову на обов*язкову службу в армії, так і по показникам підписання контрактів.

Не бракує і тих, хто воліє служби у армії уникати.  Нині списки ухилянтів в обласному військовому комісаріаті не розголошують. Проте кажуть за минулий, осінній, призов було притягнуто до відповідальності трьох чоловіків.

 

 

" " " "