У перші дні весни снігом замітало всю Україну.

896

У перші дні весни снігом замітало всю Україну. Особливо потерпала  столиця. Та Київ зустрів бурю у всеозброєнні і місто не зупинилося. А мер по ночах перевіряв роботу комунальників, які цілодобово розчищали вулиці. 

Катаклізмів в столиці не буде – гарантують дорожники і міська влада. Порівняння з 2013-м роком – не випадкове. Тоді, теж в березні, автомобілі киян по кілька діб стояли посеред вулиць і не могли вибратися із снігового полону.

Навіть завзяті критики Віталія Кличка визнають: в цю дуже сніжну зиму столичній мерії вдалося упередити колапс у місті. Скільки б снігу не випадало – з ранку основні вулиці були почищені, працював увесь громадський транспорт. Так було і зараз – на початку березня, коли Київ накрила чергова снігова стихія.

Морозна сніжна ніч – найгарячіша пора для дорожників і для мера – теж. Крім об’їзду вулиць – перевірка баз снігоприбиральної техніки.

Ефективний результат – не випадковість. До цієї зими для подолання наслідків снігопадів у Києві підготували близько 700 одиниць техніки. У тому числі – залучають техніку підрядних організацій, з яким уклали договори. Комунальний парк спецтехніки регулярно оновлюється – в бюджеті цього року закладено кошти на ще 100 одиниць техніки.

У дні негоди київська влада активно комунікує з містянами, закликаючи обмежити використання особистого автотранспорту. Також в столичній мерії почали практикувати евакуацію автомобілів, які заважають прибиранню вулиць від снігу: через окремих несвідомих автовласників не повинне страждати все місто.

 

 

 

" " " "