Весняна кампанія призову до війська у розпалі.

1450

Весняна кампанія призову до війська у розпалі. Всього лави Збройних сил, Національної гвардії та прикордонників поповнять трохи більше семи сотень мешканців Хмельниччини. В обласному військовому комісаріаті кажуть – план вже виконаний на вісімдесят відсотків. А от для чоловіків, котрі служби в армії уникають передбачена кримінальна відповідальність.

20-річний Богдан Сенчук з Хмельницького отримав повістку з військового комісаріату і того ж дня прибув на збірний пункт. Хлопець поки не знає, у якій з військових частин проходитиме службу, у нього попереду ще навчальний центр Збройних сил. Однак плани на майбутні півтора роки вже є – каже, досі спортом не займався, однак в армії надолужить.

Хлопця проводжає до війська мама, бабуся й тато. Пані Тетяна каже, спочатку було трохи лячно відпускати сина до армії, однак потім вирішили – йти треба. Час проведений у військовій формі стане доброю школою життя. Цьогорічна весняна призовна кампанія триває з початку квітня і до кінця травня. На строкову службу прикличуть 705 подолян. Хлопці служитимуть у частинах, що розташовані по всій території України, за винятком зони проведення Операції об’єднаних сил.

На початок травня план призову на Хмельниччині виконаний на 80 відсотків. Усі хлопці, котрі приходять на строкову спочатку направляються у навчальні центри. Там їм запропонують оволодіти найбільш затребуваними нині у війську спеціальностями. Після новобранців чекають у військових частинах.

Вік призовників цьогоріч не змінився. Призову підлягають чоловіки від 20 до 27 років, котрі не мають проблем зі здоров*ям та прописаних у законі прав на відстрочку. До слова, Хмельниччина з року в рік у числі кращих щодо виконання плану по призову на обов’язкову службу в армії.

Богдану Сенчуку поки що не відомо, де служитиме. Проте, зі слів батька, знає – головне у війську дисципліна.

 

 

" " " "