Хмельницький Антирейдерський штаб почав роботу у новому році

920

Поліція, юстиція, облдержадміністрація… На Хмельниччині поновив роботу Антирейдерський штаб. Йдеться переважно про земельні питання – реагування на випадки захоплення земель аграріїв чи збіжжя. Його започаткували ще у серпні минулого року, тож деякі справи залишилися невирішеними ще з 2017-го. Їхньому розгляду присвятили нинішнє засідання штабу.

Захистити малого фермера від монстрів аграрного бізнесу – таку мету ставить перед собою Антирейдерський штаб. Заснований минулого року, нині він поновив свою роботу.

Невирішених проблем ще з минулого року залишилося чимало. Так вже вісім місяців поспіль триває кримінальне провадження щодо земель поблизу Старої Ушиці, а віз і досі там. Чорноземи обробляють, люди – обурені затягуванням слідства. Так само, і обласна влада.

Аби подібного не сталося на Ізяславщині нині зібрали усіх причетних до земельного скандалу у селі Сахнівцях. Там за колишні землі державної власності, а нині – приватні паї, воюють аж три агрофірми. Проблеми є й на Кам’янеччині, Шепетівщині, Чемеровеччині. Найпоширеніші – типові для усієї країни.

А часом своїми діями вражають самі власники земель – підписують договори про оренду землі на одну і ту ж ділянку з кількома агрофірмами. І тоді, війна тільки починається.

 

" " " "