Ветеринари проти поліцейських… На Хмельниччині дві години розбірок ледь не коштували життя собаки . Підсумки тижня .

1123

Ветеринари проти поліцейських… На Хмельниччині дві години розбірок ледь не коштували життя собаки. Про це містяни дізналися із соціальної мережі Фейсбук, де у понеділок з’явилося повідомлення із кричущою назвою «ПОЛІЦЕЙСЬКИЙ БЕЗПРЄДЄЛ». За версією користувача, котрий створив цей пост, працівників поліції – цитата: «благали терміново допустити лікарів до виконання їх прямих професійних обов’язків, працівники поліції почали вести себе вкрай агресивно, хамили, висловлюватися нецензурно та погрожували лікарям». Натомість у поліцейських інша версія: ветеринар кермував автомобілем напідпитку, а про собаку патрульні – ні сном, ні духом.

Так про події тижневої давності розповідає дружина одного із ветлікарів, котрі прибули на екстрений виклик, до лікарні у Шаровечці. Жінка на п’ятому місяці вагітності пережила пізнього вечора п’ятниці справжній шок – кілька годин простояла під дверима клініки, поки лікарі сперечалися із патрульними.

Це відео надали у патрульній поліції Хмельницького. На ньому штовханини чи застосування фізичної сили не видно. Втім, ветеринари в один голос стверджують, що таке мало місце бути.

Саме тоді, за словами самого Олександра, він і отримав оці синці.

Де взялися синці у чоловіка – патрульні ні сном, ні духом. Заявляють про це одноголосно.

Як би там не було, а Олександр звернувся до травмпункту, де отримав документальне підтвердження тілесних пошкоджень. З цією травмкартою звертатиметься до суду.

Лікарі-ветеринари  переконують, кількагодинне зволікання ледь не коштувало тварині життя. Вона, нібито, під час людських розбірок, стікала кров’ю.

Самі патрульні ж стверджують: собаки і їм друзі. А про критичну ситуацію із твариною не знали.

Натомість в інтернеті патрульних перетворили у справжніх душогубів.

Втім, деякі користувачі фейсбуку таки засумнівалися у безпідставному переслідуванні поліцейськими ветлікарів. Тож ось початок цієї історії. Патрулюючи трасу М-12 у сторону Волочиська, полісмени побачили можливе правопорушення.

На цьому відео із реєстратора встановленого на патрульній машині поліцейських видно хіба що фари якогось автомобіля, що з’їхав із траси. Поліцейські, не будучи певні, чи перетнув водій дві суцільні смуги на дорозі їдуть за ним.

Тож патрульні зверталися до Олександра Черчика не як до ветеринара, а як до водія, який можливо вчинив правопорушення на дорозі. Втім на відео не видно, щоб чоловік сидів за кермом автомобіля.

Та поліцейські обвинувачують пана Олександра у перетинанні двох суцільних смуг. І чоловік зізнається – їхав, та правил не порушував.

Саме факт кермування авто і дає поліцейським основу для продовження досліджень.

У Висновку, пан Олександр під жодним із документів не підписався. Винним себе не вважає і тепер спільно із ветеринарною лікарнею готується до судів. У клініці лікарю беззастережно вірять в його тверезості й відповідальності переконані стовідсотково.

Хто і в чому винний незабаром скаже суд. Втім кожна зі сторін сподівається на адекватність іншої, адже і патрульні, і ветеринари працюють на одному боці.

 

 

" " " "