Від 46 гривень до кількох тисяч: в Україні відбувся черговий перерахунок пенсій.

630

Від 46 гривень до кількох тисяч: в Україні відбувся черговий перерахунок пенсій. Підвищені виплати з 1 липня отримало 80 % пенсіонерів краю. Суми – різні й залежать від категорій. Отож, кому і скільки належить?

46 гривень 13 копійок – середній розмір підвищення, котрий уже почали отримувати 80 % пенсіонерів краю. В пенсійному фонді кажуть, це черговий перерахунок, котрий провели в зв’язку із збільшенням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб. Він зріс на чотири із половиною відсотки – від 1497 до 1564 гривень. Додають, це – не єдиний сюрприз для наших пенсіонерів, адже з липня перераховано пенсії для різних категорій отримувачів. Найбільше дорахували для інвалідів.

По новому нараховували пенсії і військовослужбовцям-чорнобильцям.

Розмір пенсії у кожного – індивідуальний, а, отже, і підвищення також. Все залежить від групи інвалідності та року виконання завдання у Чорнобильській зоні. А, от, пенсіонерів з великим трудовим стажем зрівняли.

В середньому у них пенсія зросла на 253 гривні. В пенсійному фонді додають, наразі готують спеціальні листи для пенсіонерів. Кажуть, за допомогою кореспонденції хочуть додатково проінформувати людей що і кому належить.

 

 

" " " "