Від мінусів ніхто не відхрещується: у Хмельницькому визначились із проблемами, котрі заважають нормальній роботі тролейбусів та маршруток.

634

Від мінусів ніхто не відхрещується. Влада обласного центру визначилась із проблемами, котрі заважають нормальній роботі тролейбусів та маршруток. Їх не просто окреслили, а задокументували разом зі шляхами вирішення. Усе це – у спеціально розробленій міській програмі, котру незабаром мають винести на розгляд депутатському корпусу. Чиновники анонсують її затвердження, адже, кажуть, більшість із пропонованих до покращення кроків роблять уже давно.

Менше маршруток – більше автобусів – головне завдання, визначене програмою на найближчі 5 років. В міській раді кажуть, наразі в бюджеті уже передбачили кошти на придбання 10 таких. Загалом у планах – покупка 75-ти великогабаритних, низько підлогових, сучасних транспортних засобів власними силами. Розуміють, цього замало, тому й приватників переконуватимуть змінюватись.

Наступна проблема, котра потребує нагального вирішення – вулично-дорожня мережа. Міські артерії, збудовані ще у 18-19 столітті, не розраховані на існуючу кількість транспорту, а тому і – перевантажені.

Вихід із ситуації в міській раді бачать у створенні заїзних кишень і не тільки.

Боротися планують не лише із порушниками ПДР, а й з перевізниками. Порушення графіків руху – наступна проблема, котра чекає на вирішення. В міській раді кажуть, насправді, все – просто. Її корінь криється у наступній.

Для того, аби кадровий голод зник у місті планують навчати собі водіїв. Для цього формуватимуть муніципальне замовлення для ПТУ. Перший крок у цьому напрямку уже зроблено. Наразі набрано першу групу майбутніх водіїв тролейбусів для комунального підприємства.

" " " "