Чи бути зоокуточку – петиція про його закриття набрала необхідну кількість голосів.

599

Знущання та невідповідні умови. Саме такі причини вказані у петиції щодо закриття зоокуточка. Авторка електронного звернення закликала усіх підтримати її. Результат не забарився – петиція у рекордні терміни набрала необхідну кількість голосів.

Близько 90 мешканців нараховує хмельницький зоокуточок. Тут і ведмеді, і кози, і птахи-хижаки. Та нещодавно в інтернеті з’явилась петиція про закриття куточка. Все, за словами автора, через жорстокі умови поводження з тваринами. Звернення набрало необхідну кількість голосів, тож має бути відповідь міської влади. Поки ж у куточку зазначають – їжу тварини отримають  в необхідних кількостях, а вольєри побудовані згідно норм.

Як каже директор ,  хворих тварин, яких можуть бачити відвідувачі, сюди приносять хмельничани. Їх тут лікують, проте є каліцтва, що залишаться на усе життя.

Зоокуточок живе за рахунок проданих білетів. Для поголів’я за ці гроші  закупляють харч та займаються благоустроєм території. Годувати тваринок відвідувачам не можна, та не всі люди, що споглядають звірів, дотримуються правил.

На мешканців зоокуточка приходять подивитись здебільшого сім’ї із маленькими дітьми. Адже спілкування із тваринками розвиває малечу. Бабуся Неля привела свою онуку Злату подивитись на кізочок та лебедів. Згодом підійшли і до вольєра із ведмедями.

Старих ведмедів незабаром планують відправитив реабілітаційний центр, а от трирічного залишать у Хмельницькому. Молодий хижак має гарний апетит, хоче гратись , тож інколи робить шкоду у вольєрі.Як каже директор управління коммунального господарства, жодних зауважень до роботи куточка немає.

 

 

 

" " " "