Відбувся перший фестиваль шкільних ліг JuniorZ. Підсумки тижня .

742

33 школи та Олександр Педан. Цього тижня у Хмельницькому відбувся перший фестиваль шкільних ліг JuniorZ. Учням запропонували спробувати себе у восьми видах спорту. Аби вони могли відчути увесь драйв – завезли необхідне обладнання. Відтак, учні охоче перевтілювалися у чирлідерів, корфболістів та флорболістів. В рамках цього заходу додався і новий вид спорту – регбі 5 на 5. І це все вдалося втілити менш як за рік. Керівник даного проекту таким темпам завдячує міській владі. Мерія, аби зацікавити учителів впроваджувати незвичні види спорту у школах, започаткувала грошову премію.

Фризбі, регбі, бадмінтон, хортинг, флорбол, петанк, чирлідинг та корфбол. У таких видах спорту змагалися учні місцевих шкіл. Команда спортивного руху Junior Z приїхала до міста, щоб дати можливість спробувати власні сили у нових  видах спорту. Для того, щоб гідно презентувати новостворену команду із чирлідингу, учениці одинадцятого класу готувалися понад тиждень. Кажуть – вперше доведеться танцювати перед такою кількістю людей.

Цього року із міського бюджету виділили 50 тисяч гривень на придбання спортивного інвентарю. На заході кожна школа отримала сертифікат, який дозволяє отримати приладдя за потребою школи.

Пропоновані види спорту легко втілюються у життя будь якого учня. Дисципліну можна обрати за індивідуальними потребами кожного із них.

В рамках цьогорічного фестивалю до спортивних модулів додали ще регбі. Він поєднує в собі елементи легкої атлетики, силових видів спорту та логічне мислення. Для учнів таке регбі – абсолютно безпечне. Бо гра безконтактна, через що знижується можливість травмуватися. Форма гри 5 на 5 впроваджується в Україні не так давно.

Тим паче у Хмельницькому вже існуючі безкоштовні секції регбі. Та й для впровадження його у шкільну програму достатньо м’яча та 20 стрічок.

Школярі на стадіоні прийшли цілим класом. Одні вболівати, інші змагатися. Кажуть, для них це чудова можливість побачити усі модулі в дії.

Щоб зацікавити вчителів фізкультури у впровадженні таких видів спорту у Хмельницькому започаткували грошову премію. Ба більше, Олександр Педан оголосив власну винагороду у 20 тисяч гривень. Поки наше місто єдине, де заохочують педагогів до рішучих дій.

" " " "