ВІДІЛЕННЯ ПОРЯТУНКУ НОВОНАРОДЖЕНИХ

350

Нові відділення для порятунку новонароджених. На Хмельниччині побільшало приміщень де будуть виходжувати немовлят. Тепер їх буде п’ять. Нові структурні підрозділи відкрили в обласній дитячій лікарні. Кошти надійшли із різних джерел. Загалом це близько 13-ти мільйонів гривень.

У Хмельницькій обласній дитячій лікарні відкрили одразу два відділення для надання медичної допомоги немовлятам до 28-го дня життя. До цього тут працювала лише виїзна бригада.

Раніше відділення інтенсивної терапії новонароджених тут не було. Тепер, за словами завідувача, зможуть одночасно прийняти 6 малюків. Четверо вже під спостереженням у лікарів.

У ще одному новоствореному відділенні постінтенсивного виходжування створені якісні умови як для дітей, так і для батьків.

Відкрити відділення вдалося за підтримки різних джерел фінансування. Це кошти як самого закладу, так із бюджету Хмельницької обласної ради.

Після завершення усіх робіт у новому корпусі відділення будуть розширенні принаймні удвічі. А відкрити корпус планують у 2023 році.

Після оглядин нових відділень керівництво області подякувало усім лікарям. Кількох відзначили подяками та подарунками.

В рік виїзна консультативна бригада неонатологів, перевозила до  інших медичних закладів краю близько трьохсот немовлят на лікування. Тепер після відкриття малечу будуть виходжувати у Хмельницькій обласній дитячій лікарні.

" " " "