Відкриття оновленого відділення Хмельницької обласної дитячої лікарні приурочили до Дня захисту дітей .

2173

Понад мільйон гривень виділили з обласного бюджету на капітальний ремонт  кардіоревматологічного відділення Хмельницької обласної дитячої лікарні.   На теренах області воно єдине. Щороку лікування тут проходять більше трьох тисяч маленьких пацієнтів. Відкриття оновленого відділення приурочили до Дня захисту дітей.

У коридорах лікарні ще досі відчутний запах фарби.  Нові ліжка, сучасні меблі, ванні кімнати та їдальня.   Ремонт  у Кардіоревматологічному відділенні тривав більше  ніж пів року.   За цей час майже аварійні стіни  перетворились у маленький сучасний медичний центр європейського зразка. Кардіоревматологічне відділення  у Хмельницькій області єдине.   І хоча розраховане на 40 ліжок, переповнене завжди.  Адже щороку сюди звертаються  більше трьох тисяч  дітей з найважчими патологіями.

Крім капітального ремонту також  закупили медичне обладнання.  На це з обласного бюджету  додатково було виділено більше трьохсот тисяч гривень.

Далі  за планом реанімаційне та гематологічне відділення.    Згідно кошторису на це потрібно більше 3 мільйонів. Гроші  уже є. Якщо  таке фінансування буде й надалі,  то уже незабаром відремонтують весь корпус.

Наразі вирішують питання  із будівництвом ще одного корпусу.  Аби розширити відділення та зробити сучасну   та функціональну поліклініку.

Кошти на будівництво потрібні чималі. Це більше трьохсот мільйонів гривень. Крім того, зведення нового корпусу затягнеться на роки. Відтак влада шукає  інші можливі варіанти вирішення даної проблеми.

 

" " " "