ВІДКРИТТЯ ЗАКЛАДУ ПОЗАШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ

507

Міський центр дитячої та юнацької творчості, станція юних техніків та відділення ДЮСШ запрацювали в Старокостянтинові. У реконструйованому приміщенні розмістилось понад 30 гуртків, в яких навчать дітей шити, в’язати, моделювати та винаходити безліч цікавих речей.

Міський центр дитячої та юнацької творчості розпочав свою роботу. Тепер його кімнати будуть сповнені дитячого сміху. На честь відкриття закладу вихованці центру організували концерт. Відкривши заклад запустили й квітку творчості, яка, за законами фізики, знаходиться у постійному русі, як і життя дітей у центрі позашкілля.

Відкривши заклад здійснив мрію не лише свою, а й дітей, каже Старокостянтинівський міський голова Микола Мельничук. Він впевнений, спільними зусиллями викладачі та влада створили місце, де вируватиме творче життя міста.

У  центрі позашкільної освіти розмістилось понад 30 гуртків. Кожен з них унікальний, та мета спільна – зацікавити дітей та допомогти визначитись із улюбленою справою.

Вихованці гуртка в’язання свої вміння доводять результатами міжобласних та всеукраїнських конкурсів. Діти виготовляють вироби, втілюючи власні фантазії.

У центрі дитячої та юнацької творчості активно діє гурток автомоделюванння, де вихованці фактично із сміття конструюють автомобілі.

Правилам фотографії та монтажу учні навчаються на гуртку кіно та телебачення. Вихованці є частими переможцями різноманітних конкурсів.

Вихованці радіють, що у них є такий заклад, адже саме тут можна обрати і займатися тим, що лежить до душі.

У закладі діє унікальний гурток гілішування, де діти творять картини із тканини.

Для дітей із особливими потребами облаштували інклюзивний центр. Тут дітки можуть займатися із психологами та грати у розвиваючі ігри. Мама однієї із вихованок центру розповідає, завдяки інклюзії донька краще адаптовується до навколишього середовища та навчається. Відтак займаючись із психологом дівчинка вивчила вірш.

Без жодного інструмента у руках створюють шедеври. Цим займаються діти на гуртку макраме. Зав’язуючи дрібні вузлики учні створють нові та неповторні сюжети.

Спілько із керівником відділу освіти, міський голова Старокостянтинова Микола Мельничук, перерізав стрічку, тим самим дав життя ще одному закладу, де діти зможуть розвивати свої таланти.

Тепер Старокостянтинівський міський центр творчості дітей та юнацтва офіційно відкритий, і радо запрошує усіх маленьких жителів громади. Саме тут дітлахи здобудуть основи різноманітних видів творчості, та оберуть діяльність, яка подобається їм найбільше.

 

 

 

" " " "