Війну можна закінчити за тиждень. Історія добровольця.

1369

 З Майдану він поїхав на фронт. Вирушив за власним бажанням у складі добровольчого батальйону. На самому початку війни він був у Пісках і застав найгарячіші бої. Та лякали його не кулі та міни, а думки про самотність та немічність. Сьогодні він радник Хмельницького міського голови. Ігор Олійник – доброволець, учасник російсько-української війни.

 Він мріє пройтися Донецьком мирним маршем, у руках з квітами, а не з автоматом. І поїхати відпочивати в український Крим. Ігор Олійник – доброволець, який з першого дня російсько-української війни боронив нашу державу.

 Ігор був активним учасником Майдану, а коли мова зайшла про поїздку на схід час на роздуми зайняв лічені хвилини. Молодий хлопець, військовим досвідом якого були лише патріотично-військові навчання, вирушив на справжню війну.

 Добровольчий батальйон «СІЧ» вирушив до Словянська. Але там на добровольців поклали функції швидше патрульних. Гарячі та спраглі до бою хлопці не захотіли відсиджуватись в тилу і вирушили у Піски. Там вони отримали перший бій та перші втрати.

 Та, як зізнається Ігор, обстріли і міни – це не найстрашніше не війні. Чоловік каже, боявся, аби через поранення не стати немічним і того, що не встиг створити сімю.

 На щастя, жоден зі страхів Ігоря не справдився. Він цілий та неушкоджений повернувся з війни і створив родину. Сьогодні він – радник міського голови. Та, зізнається, війна його не відпускає. Коли повернувся до Хмельницького, довго дивувався, чому тут люди живуть так, як і раніше. Здавалось всі забули, що в країні війна. Та з часом Ігор зрозумів, що мирне життя у його рідному місті – це і є те, за що він воював.

 Ігор переконаний, українці отримають перемогу, вірить у наших людей та силу українського духу. Чоловік стверджує – війну можна завершити за тиждень. Для цього є усе: техніка, знання, тактика та бажання бійців. Не вистачає тільки політичної волі.

 Ігор Олійник, як і його побратими – добровольці не втрачають надію на повернення наших територій та встановлення миру. Усі вони готові повернутись на фронт та докласти усіх зусиль, заради однієї мети – перемоги!

" " " "