Вікімарафон – 2018. Або як у Хмельницькому поповнювали Вікіпедію.

989

До Всеукраїнського флешмобу «Вікімарафон 2018» нині приєдналась Хмельницька універсальна наукова бібліотека. Марафон проходив з нагоди 14-ї річниці створення Української Вікіпедії з метою популяризації Українського контенту та підвищення інформаційної обізнаності громадян України.

Хмельничани долучились до Вікімарафону. Хмельницька обласна універсальна наукова бібліотека запросила усіх користувачів інтернету долучитись до покращення української Вікіпедії – створити нову статтю.

Учасникам марафону провели своєрідний інструктаж стосовно того, як писати статті до Вікіпедії і яких правил притримуватись. Взяти участь у флешмобі може будь-хто. Тут не важлива ані професія, ані вік. Бібліотекарі допомагали кожному необхідними матеріалами та консультаціями.

Учасники Вікімарафону обрали єдину тему для своїх статей – це відомі особистості Хмельниччини. Марія Фролова працює у художньому музеї, тому й писати статтю до Вікіпедії вирішила про відомого подільського художника.

В науковій бібліотеці кажуть, навесні братимуть участь у ще одному марафоні – це «Вікіпам’ятки».

Нагадаємо, що Українська Вікіпедія — це найбільша енциклопедія українською мовою з будь-коли написаних. Якщо її надрукувати у форматі, в якому робилася Велика Радянська Енциклопедія, то отримаємо 326 томів. У той же час кількість редакторів доволі мала. Тому проведення таких заходів як Вікімарафон чи Вікіфлешмоби націлене на залучення нових редакторів до проекту і їх навчання.

 

" " " "