Війна за смітник.

1751

Люди – проти будування контейнерного майданчику. Жителі двох будинків по провулку Козацький 47 та 47/1 виступають проти переносу сміттєвих баків. Хвилюються, що від нового розташування головна вулиця стане засміченою. Близько 15 років вони виносили сміття за ріг до будинку на Присипкіна, 3. Їх все влаштовувало, а  чому відбуваються такі несподівані зміни, не розуміють.

11 липня зібралися мешканці будинку по провулку Козацькій 47, аби завадити робітникам будувати новий контейнерний майданчик.  Люди проти змін, їх цілком влаштовує розташування сміттєвих баків.

Із самого ранку наймані працівники ЖЕКу розпочали розчищати територію. Її планували залити бетоном під новий сміттєвий майданчик. Побачивши знімальну команду, хутко почали збирати робочі матеріали і інструменти. Звісно, на кого працюють і чи мають відповідний дозвіл – не розповіли.

Через такі дії робітників, люди починають думати про самовільне захоплення землі.

Та навіть припускають, що за цим переїздом смітника стоїть один із мешканців будинку на Пересипкіна, 3. Як розповідають люди, він займає високу посаду  в управлінні з питань житлового господарства.  Відповідно і вирішив перенести смітник з під свого будинку.

В управлінні ЖЕКу не заперечують про будівництво контейнерного майданчику. Також додають, що окрім цього об’єкту на протязі року планують виконати ще 30. Проблема із сміттям між сусідніми будинками розпочалася ще у 2000 році. Тоді у будинках по провулку Козацький був заварений сміттєпровід і люди почали виносити побутові відходи до сусіднього будинку на Пересипкіна, 3. Так тривало 17 років. Після чисельних звернень незадоволених у ЖЕКу знайшли рішення.

В управлінні нам показали і договір, і дозволи на будівництво. На облаштування майданчику і двох клумб закладено 12 тисяч гривень.  Єдине, що прагнуть змінити, так це розташувати баки на однаковій відстані між двома будинками. Таким чином прагнуть владнати конфлікт між сусідами.

 

" " " "