Військовий арт у Хмельницькому.

1541

Осколки снаряду – із петриківським розписом. На Хмельниччину завітав проект «Військово-польовий арт». Сотні експонатів  прикрасили народні умільці, аби довести – добро перемагає зло. Проект  поєднав виставку, майстер-класи та терапевтичні заходи для учасників АТО. Більше розкажуть наші журналісти.

Всеукраїнський проект завітав на Хмельниччину. Більше 200 сотень  експонатів із зони бойових дій в руках народних умільців ставали витворами мистецтва. Більше ста майстрів у кожному куточку країни зголосилися перетворитися страшні символи війни на експонати. Лише на Луганщині не знайшлося охочих брати до рук осколки снарядів, що дотепер літають над головами мирних людей.

Амуніція та військове обладнання куратор проекту Павло Ротар  почав збирати ще у 2014-му. А сам проект «Військово-польовий арт»  їздить України вже майже півтора роки. Експонати виставки завітали у художній музей із Кам’янця-Подільського.

Розписані каски та ящики від снарядів стали символом безстрашності українських воїнів, що продовжують стояти під вогнем противника і зараз. Сотні ротацій правоохоронців у зону бойових дій засвідчила – українці не падають духом.

В рамках всеукраїнського проекту «Військово-польовий арт» заплановані майстер-класи від народних умільців з декоративного розпису та арт-терапевтичні заходи для учасників АТО.

" " " "