Водій із Хмельницького цілий рік не сідатиме за кермо через бокал пива

Ярмолинецький районний суд прийняв рішення щодо позбавлення водійських прав 50-річного мешканця обласного центру

844

Засідання Ярмолинецького районного суду по справі 50-річного хмельничанина закінчилось позбавленням його водійського посвідчення строком на 1 рік. Чоловіка визнали винним в керуванні транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Окрім позбавлення прав, порушника ПДД зобовязали виплатити штраф у розмірі 10200 гривень.

В ході судового засідання було з’ясовано, що ввечері 30 листопада 2019 року водій іномарки “Ягуар” роз’їжджав Ярмолинцями в нетверезому стані. Першими цей факт встановили місцеві правоохоронці, котрі зупинили його та перевірили на Драгері. Тест показав, що в крові порушника 0,29 проміле. В ході повторного проведення тесту через 20 хвилин, показник знизився до 0,20. При цьому водій відмовився погоджуватися з показниками приладу, через що його повезли до Хмельницького обласного закладу з надання психіатричної допомоги, де один з лікарів закладу провів ще одне тестування. Фахівець з психіатричної лікарні дійшов висновку, що водій перебував у стані алкогольного сп’яніння, і дії поліцейських були цілком правомірні.

Однак у ході судового засідання чоловік так і не визнав своєї провини. Свою позицію він пояснив тим, що у той день він відпочивав зі своїми друзями у лазні та дійсно випив лише один бокал пива, але при цьому цілком контролював свої дії та не відчував навіть натяку на алкогольне сп’яніння.

Тобто фактично на суді водій зізнався, що вживав, але не визнав того факту, що це могло впоинути на його здатність керувати транспортним засобом.

До речі, судова постанова не набрала законної сили і може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду.

" " " "