«Зелений туризм» у громадах

802

«Боброві витребеньки» та «Легенди Пониззя». На Хмельниччині планують заробляти на туризмі. Зелені маршрути розробляють одразу у двох громадах краю – Сатанівській та Староушицькій. В останній туристичний веломаршрут вже напрацювали. Презентувати його мають у цьому сезоні. Окрім велозаїздів, туристам пропонуватимуть велоквести та чаї у місцевій трав’ярні.

Трав’ярня, місцева кухня та велоквести. Староушицька ОТГ активно взялася за розвиток туризму.Наразі громада розробляє зеленийвеломаршрут.

Зелений туризм – не тільки додаткові гроші у місцеву казну. У першу чергу, – це дохід та користь для самих жителів громади.

Напрацювання вже є, навіть кілька варіантів. У загальному, туристичний маршрут у Староушицькій ОТГ матиме назву «легенди Пониззя».  Мало відомо, втім саме цей регіон багатий небилицями. Тут, до прикладу, був український центр відьмацтва.

Для туристів готують тур з велосипедами. Родзинкою маршруту стане велоквест, тобто знайомитися з легендами вони будуть, розгадуючи загадки. Перепочити зможуть у місцевій трав’ярні.

Окрім смачних чаїв, будуть і смачні наїдки. Староушицька громада пропонуватиме локальну кухню. Це, можливо, призабуті, втім традиційні для краю страви.

Пропонувати відпочинок у Староушицькій громаді будуть і хмельницькі туроператори. Запевняють, маршрут дійсно унікальний, а, отже, неодмінно сподобається туристам.

Зараз у зелений маршрут вносять останні корективи. Тестувати його мають у квітні, а вже на літо та ранню осінь презентують туристам, у першу, чергу, своїм, потім – з інших областей, а, можливо, й навіть з-за кордону.

" " " "