Водойма, що в мікрорайоні Озерна, обзавелася новою рибою

4864

На зариблення – цілими сім’ями. Саме запускали нових воднх мешканців у водойму в мікрорайоні Озерна. Сюди вперше за кошт міської ради придбали 300 кілограм товстолоба та  200 кілограм коропа. Загалом за останні роки це вже 5-те зариблення у Хмельницькому.

Ловись, рибко! Саме так тепер можуть вітатися рибалки у мікрорайоні Озерна. Вихідними тут відбулося перше масове зариблення водойми. За словами голови федерації риболовного спорту, раніше популяцію риби старалися підтримувати власними силами. Таку масову акцію, та ще й за бюджетні кошти, для цього озера проводять вперше.

До слова, у Хмельницькому зариблення біомеліораторами проводять уже  вп’яте. Лише минулого тижня до Південного Бугу запустили 800-т кілограмів товстолоба. Як зазначає начальник управління з питань екології, ставок у мікрорайоні Озерна також не обділили. Тут випускають у вільне плавання близько 500 кілограмів риби.

Саме ця риба, котру в народі називають річковою коровою, їсть водорості та гуляє зграями. І там, де водиться товстолоб, вода чиста та прозора. Рибалка зі стажем Юрій нагадує, під час нересту є певні обмеження для риболовів. А за порушення їх діють відповідні штрафи.

Екологи кажуть, цієї весни планують запустити в Південний Буг ще кілька сотень коропа. Запевняють, тепер півтори-дві тони риби поповнюватимуть водойми міста щороку.

 

" " " "