Вогонь в екосистемі – лісівники та рятувальники вчилися ліквідовувати пожежі в угіддях. Підсумки тижня .

1070

Вибухи, вогонь та завіса диму. Саме так пройшла  практична частина планових навчань із запобігання лісових пожеж. Черговим  місцем демонстрації  стала північ нашої області, адже там знаходяться найбільші лісові угіддя. Особлива увага – хвойним  лісам, адже вони згорають миттєво. Тож лісівники,рятувальники та управлінці спільно продемонстрували – як діяти на випадок надзвичайної події.

Північ області на деякий час стала місцем масштабного лиха. На щастя – умовного. Тут десятки одиниць техніки, рятувальники  та господарі тутешніх угіддя – лісівники. Разом  вчаться, як діяти у випадку надзвичайної ситуації.

До умовного місця загорання  приїжджає спеціальна техніка , аби в найкоротші терміни локалізувати вогнище загорання.

Зазвичай, кажуть лісівники,  на таку роботу вистачає від 5 до 7 хвилин. Допомагають і сучасні системи відеонагляду, що є в озброєнні лісників.

Піротехніки, користуючись вибуховими речовинами, прокладають мінералізовану смугу, щоб вогонь не поширювався далі.

Як запевняють в управлінні, при великих пожежах важлива злагоджена робота усіх ланок. Відтак, подібні навчання проходять в різних куточках області щороку.

Північ області займає здебільшого хвойні ліси, в яких найвищий  5 клас пожежної небезпеки. Тож лісівники щороку  зміцнюють  потужну оборону на випадок вогню – створюють пожежні дружини, мають у віданні і пожежну станцію. Завдяки профілактичній роботі  з 2015 року на Хмельниччині не зафіксовано жодних серйозних загорань.

У весняно-літній період – особлива увага культурі відпочивальників. Адже з першим теплом люди масово виїздять на природу та розводять багаття. До прикладу,  у Новоушицькому лісництво значна частина дерев росте на схилах Дністра. Тож у випадку загорання  гасіння пожежі ускладнюється особливістю рельєфу.

Сучасна техніка рятувальників зможе стати в нагоді при великих площах загорання. А ще надзвичайники кожного року удосконалюють техніку гасіння в екосистемах.

Після практичної частини – підбиття підсумків. Тут лісівники, рятувальники та посадовці говорять про нову техніку, співпрацю та подальші профілактичні кроки, адже до лиха краще бути підготовленим.

Наступного року лісівники та рятувальники обіцяли  вчергове продемонструвати спільні дії на випадок пожежі, але вже в іншій локації.

" " " "