Волочиському машинобудівному заводу «Мотор Січ» – 50 років

656

Десятиліття розвитку, щоденної кропіткої праці робітників та світове визнання. Волочиський відокремлений підрозділ публічного акціонерного товариства запорізького машинобудівного  заводу «Мотор січ» відсвяткував всій півстолітній ювілей. Підприємство розпочало свою діяльність у 1971-му році. За цих п’ятдесят років для тисячів жителів Волочиської громади  завод став другою домівкою.

Ті хто пов’язали своє життя із машинобудівним заводом ні на мить не жалкують, що пішли працювати на підприємство. Володимир Яковлєв кілька років тому вийшов на пенсію. Пригадує, що спонукало його до обрання цієї професії.

Спеціалізується завод  на виготовленні складних технічних деталей для газотурбінних двигунів до гвинтокрилів і до літаків. А ще підприємство працює у напрямку виготовлення товарів народного вжитку. Проте це не межа. За словами голови ради директорів Сергія Войтенка, «Мотор Січ» має амбітні плани на наступні кілька років саме у машинобудуванні.

Розвиток української економіки залежить від роботи таких підприємств як «Мотор Січ». Завдяки  їх розвитку зможе міцніти і Україна і Хмельниччина, переконана голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк.

Наразі на машинобудівному заводі у Волочиську працює понад тисяча двісті робітників. Підприємство  є відповідальним у наповненні місцевого бюджету.

До п’ятдесятиріччя заводу кращих робітників було нагороджено грамотами Верховної Ради України. А ще заводчани  отримали  відзнаки і від благодійного фонду Сергія Лабазюка «Ми поруч». Парламентар певен, ріст вітчизняної економіки може бути лише завдяки розвитку як вже існуючих так і новостворених заводів таких  як «Мотор січ».

Голова ради директорів заводу  до  п’ятдесятиріччя подарував Волочиському підрозділу новий автобус, а працівникам пообіцяв підняли заробітну плату на 30%.

" " " "