Вибухівка, зброя та наркотики привели до кримінальної відповідальності жителя Ізяслава

Події відбувалися ще у серпні

776

Тоді шепетівські правоохоронці викрили чоловіка, який незаконно виготовляв вогнепальну зброю та ремонтував її. Частини зброї та патрони він  знаходив на території напівзруйнованих військових частин, що у м. Ізяслав. Пошуки проводив за допомогою металошукача. Таким чином, у тих же місцях, він знайшов патрони  та тротилову шашку, вага якої 400 грамів. Усі трофеї пошуковець переносив у підвал багатоквартирного будинку, де проживав.

До зберігання зброї чоловік підійшов  досить серйозно. Він реставрував та ремонтував металеві частини вогнепальної та холодної зброї. Таким чином, він незаконно зберігав вогнепальну та клинкову холодну зброю.

Усе знайдене та вилучене поліцією, було доправлено на експертизу. Проведені дослідження встановили, що  всі ці предмети є бойовими. Вони придатні  для  стрільби та вибуху.

Проте вибухівка та зброя були не єдиними «трофеями». Поліцейські  вилучили два пристрої для куріння коноплі та скляну колбу. На поверхні знайденого, як встановила експертиза, виявлено екстракт  канабісу.

Раніше чоловік не мав проблем із законом та не потрапляв у поле зору правоохоронців. А ось тепер відповідати доведеться одразу за кількома статтями КК України. Слідчі Шепетівського РУП вручили йому підозру  у вчиненні чотирьох правопорушень. Отож чоловікові доведеться відповідати за частиною 1 ст. 263 КК України (Носіння, зберігання та придбання бойових припасів, вибухових речовин); частиною 1 ст. 263–1 КК України (Незаконне виготовлення вогнепальної зброї та бойових припасів);частиною 2 ст. 263 КК України (Носіння та ремонт іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу); частиною 1 ст. 309 КК України (Незаконне придбання та зберігання наркотичних засобів).

Нагадаємо, що на Шепетівщині правоохоронці виявили одразу трьох наркоаграріїв

" " " "