Володимир Гройсман оглянув ремонт «тещиного язика» . Підсумки тижня .

1055

Шумахерам – шрафи, дітям –світловідбивавчі, пішохідним переходам – світло.  Усі ці новації під час свого візиту на Кам’янеччину озвучив Прем’єр-Міністр України. Там Володимир Гройсман оглянув ремонт «тещиного язика» та провів нараду із безпеки руху. Нагадаю, «тещин язик» – ділянка підвищеної концентрації дорожньо-транспортних пригод, п’ять із половиною кілометрів якого нині розширюють. У рамках програми підвищення безпеки руху, на яку цьогоріч витратять майже два із половиною мільярди гривень. Втім, гроші на цю ділянку вже закінчилися. А от в іншому кінці області – під ГОлосковим китайський підрядник роботи ще не починав.

Йдеться про відрізок довжиною у п’ять із половиною кілометрів поблизу Гуменець. Він налічує сімнадцять крутих поворотів – це місце концентрації дорожньо-транспортних пригод. Переважно через порушення правил обгону – підіймаючись вгору, автомобілі виїжджають на зустрічку і трапляється біда.

І справді із фінансуванням робіт – проблеми, зазначає Володимир Мельниченко – народний депутат України від цього округу.

Перевірити виконання робіт на Хмельниччину приїхав Прем’єр-Міністр України Володимир Гройсман. Переконує, Уряд робить усе, аби капітально відремонтувати країну. Втім далеко не все вдається, палки у колеса вставляють підрядники. У нас – китайські. На об’єкті біля ГОлоскова делегація застала аж один ескаватор.

Голова облдержадміністрації сподівається, до 15 листопада китайці таки почнуть ремонтувати дорогу.

Останнє китайське попередження отримали підрядники із Піднебесної і від Прем’єр-Міністра. Володимир Гройсман каже, труднощі у тому, що гроші на дорогу – не українські, а отже й розірвати контракт ми не можемо.

Високопосадовець зауважує, попри чималі об’єми ремонтів доріг – на понад сорок мільярдів гривень на цей рік, дорожньо-транспортні пригоди із трас не зникають. За словами Прем’єра з 2005-го на дорогах травмувалося понад шістсот тисяч осіб, загинуло сімдесят чотири тисячі українців.

Безпека руху – нині питання особливої важливості. Тому й виділяють на неї безпрецедентну для Європи, за словами міністра інфраструктури, суму  – п’ять відсотків у усього дорожнього фонду країни.

Та й до бюджету гроші підуть, з наступного тижня – почнуть вимірювати швидкість, ще через сім днів – штрафувати порушників швидкісного режиму. Про це заявив Прем’єр-Міністр.

Іще однією новацією має стати урядова програма, котра забезпечить усіх школярів світловідбивачами, адже часто під колеса автівок потрапляють саме діти.

" " " "