Волонтерський рух Хмельниччини – один з найпотужніших в Україні.

844

Волонтерський рух Хмельниччини – один з найпотужніших в Україні. За чотири роки війни на фронт було відправлено тонни провізії, амуніцію, обмундирування. Армійські благодійники навчилися готувати сухі борщі, супи, аби на Донбасі хлопці відчували домашні затишок та тепло. Вигадали і безвідходне виробництво флісових пледів, килимків та рукавиць. Раз по раз до їхньої когорти доєднуються новачки. Тож оберти помочі війську не гальмують. Цього тижня чергова партія волонтерської допомоги була відвезена на передові позиції армії у зону АТО.

Подільська майстриня Юлія Качан займається виробленням ляльок – оберегів на різні потреби життя. У її творчому доробку мотанки для притягнення успіху, щастя, багатства. Нещодавно жінка опанувала новий вид – обереги для українських вояків, котрі слугуватимуть їм захистом на Сході.

Волонтери четвертий рік поспіль збираються у центрі міста, аби спільно допомагати воякам, що пильнують східні рубежі держави. За цей час навчилися шити подушки, рукавиці, килимки, пледи. Роблять і ковдри в бліндажі – вони легкі та теплі, адже зроблені за особливою технологією.

Волонтери працюють із наявними підручними матеріалами. Самі називають виробництво безвідходним. Жодних фінансових вкладень у пошиття ковдр, пледів та рукавиць немає.

Доєднуються до дорослих волонтерів школярі та студенти. Учні Хмельницького училища №25 крім того, що роблять невеличкі сувеніри для вояків, передають на Донбас солодощі, допомагають у плетінні маскувальних сіток, котрі на фронті завжди стають в нагоді.

Діти допомагають воякам з самого початку війни. До волонтерства доєднуються і батьки. Незабаром свій маленький волонтерський пункт буде у навчальному закладі – плестимуть маскувальні сітки у вільний від навчання час.

Боєць Правого сектору Олександр Попов каже – нині хлопці потребують підтримки, не лише матеріальної але й моральної. Тож їде до побратимів на фронт везучи волонтерські подарунки, зібрані благодійниками з Хмельницького та району.

Волонтери тим часом роботи не припиняють. Рух помочі армії на Хмельниччині один з найпотужніших в Україні. За чотири роки війни на фронт було відправлено тонни провізії, амуніцію, обмундирування. Ситуація на Донбасі, не зважаючи на оголошене перемир*я, неспокійна. Раз по раз українським воїнам дошкуляють сепаратисти.

 

" " " "