Книга – найкращий подарунок. Підсумки тижня .

1464

Книга – найкращий подарунок. 14 лютого у світі відзначали два чудових свята – день всіх закоханих і день дарування книги. Якщо перше – відоме і поширене, бо історію про святого Валентина знають навіть діти, то друге – значно молодше  у календарі.  Його відзначають тільки шість років. Започаткувала день дарування книги американка Еммі Бродмур. Власниця сайту дитячої книги запросила знайомих долучитися до звичайного флешмобу і подарувати книгу. Та за три роки звичайна ініціатива знайшла підтримку у цілому світі.

На 14 лютого перепадає чимало свят. Одне із найвідоміший – це День святого Валентина. Його почали відзначати у 12 – 13 столітті. Закохані  дарують листівки, цукерки, квіти та освідчуються у коханні. Отож, ми поцікавилися у хмельничан, що їм дарували на день закоханих.

Книга, як подарунок, завжди буде актуальною. Адже не має значення, що святкують – День народження, річницю подружнього життя чи народження дитини – для всіх знайдеться цікаве чтиво. Тим більше, кожного року  різноманіття жанрів та авторів у світовій літературі тільки збільшується. І починаючи з 2012 року усі книголюби почали відзначати Міжнародний день дарування книги.

Книги – замість квітів. Саме таке рішення прийняла пара закоханих людей. Вони пропонували гостям, які прийдуть на весілля, не витрачатися на пишні букети троянд, а купити книгу. Вони залишилися чудовою згадкою про найщасливіший день у житті кожної жінки.

За змістом книги можуть виявити подяку, вдячність, любов, дружбу, співчуття чи симпатію.

Якщо у виборі книги для подарунку виникають труднощі. Майже кожна крамниця пропонує подарункові сертифікати. Їхня вартість коливається від п’ятдесяти гривень до пів тисячі. І друга половинка обере собі книгу за своїм смаком.

Ми також поцікавилися які книги дарують наші хмельничани.

По всьому світі відбуваються благочинні акції. Люди дарують книги бібліотекам. Відбулася така і в Хмельницькому.

А для тих хто не встиг долучитися до акції є приємна новина. Подарувати книгу для бібліотеки можна буде до 20 лютого. Не обов’язково бігти до магазину і купувати нову книгу, можна принести те, що вже давно припадає пилом на полиці вдома.

З розвитком сучасних технологій вже давно з’явилися електронні книги. Туди можна вмістити цілу бібліотеку улюблених авторів. До слова, дарувати власні книги можна і незнайомим людям. Вже декілька років у містах України активно розвивається буккросінг. На сьогоднішній день офіційно такими послугами у світі користується півтора мільйони людей.

 

" " " "