«Воля і мужність»: до Дня прапора українські захисники отримали відзнаки від Олександра Симчишина

724

«Воля і мужність»: до Дня прапора українські захисники отримали відзнаки від Олександра Симчишина. Традиційні медалі вручили  біля Стели Героїв Небесної Сотні і Героїв війни на Майдані Незалежності. Цьогоріч нагрудний знак отримало 16-ро військовослужбовців. Крім того, напередодні Дня незалежності 29-тьох хмельничан відзначили грамотами та цінними подарунками. Серед нагороджених – не лише військові, а й поліцейські, силовикита волонтери.

На Хмельницькому Майдані – людно. Чи не всі присутні – у військовій формі. Захисників української свободи та незалежності за традицією вітає міський голова.

За волю і мужність українських захисників відзначають спеціальною однойменною нагородою від міського голови. Для Хмельницького вона – традиційна від 2017-го. Ось таку медаль – як символ шани цьогоріч отримало 16-ро містян. Військовий капелан Віктор Дурдас – серед них. Те, що нагороду отримує на День прапора чоловік вважає символічним. Адже, жовто-блакитний стяг – святиня, за яку віддавали і віддають життя українські військові.

Пані Ганна також – серед відзначених.

У боротьбі за незалежність у жінки – власна роль. Її вклад у загальну справу – це допомога з тилу. А, от, Наталія Балюк – ще одна нагороджена – не раз бувала на фронті. Вперше у зоні АТО опинилася у 2014-му.

Пані Наталія – операційна сестра – до збройних сил пішла за контрактом. Не приховує, ані сліз, ані емоцій, і зізнається, усе, що відбувається там – це не просто важко. Кожна перемога та втрата – це слід у душі, який залишається назавжди.

Попри втрати та біль, каже жінка, на фронт готова їхати хоч сьогодні. Міцно стискає отриману нагороду і витирає сльози. Не приховує, вдячна – і за відзнаку, і за зустріч із побратимами, адже, усі вони як і сама – знають ціну української свободи та незалежності.

" " " "