« Невидима варта СБУ » .

1196

Вони лицарі «Невидимої варти» – співробітники Служби безпеки України. Здебільшого їхня робота у тіні. Аби пам’ятати, про тих, хто віддав життя за свою державу курсанти академії СБУ створили виставу-реквієм «Війна без строку» та серію портретів героїв, котрі презентували у Хмельницькому. Всього за час антитерористичної операції загинуло дев’ятнадцятеро службовців.

Зі сцени майбутні курсанти Національної академії Служби безпеки України  розповідають життєві історії тих, хто загинув у неоголошеній війні на Сході. За час проведення антитерористичної операції поклали життя за свою країну дев’ятнадцятеро співробітників СБУ. Всі вони гідно виконали свій обов’язок.

Вистава – реквієм «Війна без строку…» присвячена тим, хто не повернувся додому із бойових завдань за час АТО. Їхня робота залишається невідомою для широкого загалу. Проте на службовцях СБУ лежить величезна відповідальність за роботу як у зоні проведення антитерористичної операції, так і на мирній частині України. Тому портрети загиблих героїв авторства Лесі Шиденко –  співробітниці академії Служби безпеки об’єднала назва «Невидима варта». Художниця каже ідея створити таку експозицію виникла давно. Головне для неї було показати якими хлопці були за життя.

Над створенням робіт художниця працювала разом із донькою. Аби намальовані  портрети відображали характер кожного лицаря «Невидимої варти»,  пані Леся спілкувалася із рідними загиблих. Ті ділилися спогадами про своїх найдорожчих. До слова, близькі українських героїв не бачили робіт під час їхнього створення.

За словами ректора академії Служби безпеки Сергія Кудінова нині змінився підхід до підготовки майбутніх співробітників. З початком бойових дій змушені були працювати нестандартно. Сьогодні під час навчання використовують досвід іноземних партнерів, так і власний – набутий під час АТО.

Під час заходу були зібрані кошти, котрі передали для Хмельницького військового шпиталю. Виставу «Війна без строку» та експозицію картин «Невидима варта» вже показали у чотирнадцяти містах України. Аби пам’ять про тих, хто віддав життя заради миру в Україні, жила вічно.

 

" " " "