Ворожий дрон над Нетішинською АЕС знешкодили співробітники Хмельницької СБУ.

1510

Ворожий дрон над Нетішинською АЕС знешкодили співробітники Хмельницької СБУ. Діяли, щоправда, у межах тактико-спеціальних навчань. Через активізацію терористів в українському тилу – силовики відпрацьовують усі можливі сценарії ліквідації диверсій.

Нетішин. Атомна електростанція. Поблизу стратегічного об’єкту ворожа група підіймає в небо безпілотник аби зашкодити виробництву.  За такою легендою проводять спільні тактичні навчання представники СБУ, Нацполіції, воєнізованої охорони та військової частини охорони АЕС. Основна мета – перевірити взаємодію усіх служб в разі надзвичайної ситуації.

Як тільки безпілотний апарат помітили у повітрі його одразу беруться знешкоджувати. Для цього в наявності спеціальне обладнання – так званий антидронний захист. Таке оснащення унікальне. Його виготовляють в Україні, однак лише невеликими партіями.

За словами Сергія Харченка подібне устаткування до кінця року повинно з’явитися на, мінімум, трьох стратегічних об’єктах Хмельниччини. Загалом результатами проведених навчань залишилися задоволені усі.

Співробітники Служби безпеки постійно відпрацьовують позаштатні ситуації. Через активізацію ворога на мирній території України спецслужбовці повинні завжди бути в тонусі.

 

" " " "