Всеукраїнський правовий диктант вперше у Хмельницькому

1089

Чи знаєш ти свої права? У Хмельницькому вперше відбувся правовий диктант. Це – захід всеукраїнського масштабу, що проходить вдруге.  Цьогоріч він охопив тридцять міст України, в тому числі і наш обласний центр. Складається диктант з п’ятдесяти тестових питань, на які має відповісти учасник. Ним, до речі, міг стати будь-хто. Усі питання розділені на кілька тем, кожна з яких допомагає показати рівень правової освіченості  людини. Наталка Бахамент бачила, як писали диктант у Хмельницькому.

Про його проведення Олексій Голеншин, до прикладу, дізнався із вуличного радіо на Проскурівській. За освітою – програміст, на разі ж займається громадською діяльністю, тож вирішив перевірити свої правові знання.

Перед початком тестування кожному роздали спеціальні бланки, в які учасники диктанту вносили правильні, на їхню думку, відповіді. Всього питань п’ятдесят, за п’ятьма тематиками.

Цей соціальний проект спрямований показати українцям дірки у власних знаннях із права. Знаючи їх, людина зможе підтягнутися у юридичних аспектах. Саме тому Мін’юст став співорганізатором проведення цього диктанту.

" " " "