Всеукраїнський тур «JuniorZ» у розпалі. Підсумки тижня .

809

Спорт завжди залишиться у моді. У лютому в нашому місті стартували зміни для вчителів фізкультури. На думку відомого на всю Україну шоумена учні втомилися від стандартних уроків.  Тому, Олександр Педан поклав на себе волонтерську місію змінити ставлення дітей до шкільних занять. Для наших фізруків запропонували петанк, флорбол, чирлідинг, фрісбі, бадмінтон та самбо. Ідею підтримали і керівники федерацій цих видів спорту, приїхавши особисто розповісти пропереваги своїх модулів. Нині, весь необхідний інвентар купується за кошти навчального закладу.  Деякі модулі приглянулися школам, інші – зовсім залишилися без уваги.

Всеукраїнський тур «JuniorZ» ще у розпалі. Олександр Педан продовжує підкорювати найбільші міста України. Нагадаємо, що Хмельницький став першим, хто відгукнувся на ініціативу шоумена. І зустріли земляка по родинному. Після підписання меморандуму із міським головою, одразу розпочали втілювати ідеї різноманітності уроків фізичного виховання. Звісно – це ініціатива вчителів. Їх ніхто не змушував. Найактивніше у місті впроваджують петанк. Цей вид спорту не дешевий, але простий.

Вартість цього набору складає 350 гривень. Професійні набори коштують значно більше – від семи сотень гривень.  І знайти його не так легко, потрібно чимало посидіти на інтернет-ресурсах.

І звичайна розминка з уроків фізичного виховання нікуди не поділася.

За два місяця впровадження проекту учні встигли побувати на всеукраїнських змаганнях. І перші перемоги вже на рахунку 16 Колегіума імені Володимира Козубняка. Учні школи кажуть, хочуть більше тренувань, тоді і результати стануть ще кращими.

А от в першій гімназії головний акцент зробили на бадмінтоні.  Вчитель каже, дівчатам він підходить ідеально.

Фізкультура займає поважне місце у навчальному розкладі. На тиждень діти займаються тричі. Це приблизно по двадцять чотири години на місяць. Тому різноплановість уроків просто необхідна.

Деякі учні почали залучати навіть свої родини до гри.

У переліку запропонованих спортивних модулів – чирлідинг найдешевший у впроваджені.  Для його втілення потрібні неледачі хлопці та дівчата. І гривень двадцять,  аби закупити целофанові кульки. З однієї  упаковки вийди чудовий багаторазовий помпон для танцю. Днями в Інтернеті з’явилося відео учнів 22 загальноосвітньої школи.  Вони для своєї спортивної команди вигадали і талісман, і форму, і помпони.

Все, що нам вдалося побачити, реалізовано за кошти навчальних закладів. Та для тих, хто хоче далі розвиватися у подібному напрямку – з міського бюджету виділили 50 тисяч гривень. Поки ці гроші не розподіляли між школами. Кажуть, хто першим попросить – той і отримає.

 

 

 

 

 

" " " "