Всеукраїнський день бібліотек

629

 Повернути читачів до бібліотек – намагаються у Хмельницькому районі. Там втілюють проекти та працюють із молоддю. Напередодні професійного свята бібліотекарі району зібралися разом підбити підсумки роботи. Звісно, не обійшлося і без привітань та подарунків.

Евеліна гортає сторінки улюбленої книги, яку знайшла на полицях бібліотеки у Лісових Гринівцях. Сюди, розповідає дівчинка, навідується часто – сама або ж з подругами.  Шукає літературу як для навчання, так і для дозвілля.

У тутешній книгозбірні зберігається дев’ять тисяч книжок – від дитячих оповідань до серйозних класичних творів. Тож вибрати одну, найцікавішу – завдання не з легких, зізнається дівчинка. Орієнтуватися серед безлічі назв та жанрів допомагає пані Лідія.

Вона – господиня у місцевій бібліотеці. Працює тут вже 40 років. Ще школяркою часто приходила сюди по книги. Тож знає про літературні вподобання кожного читача.

Нині у Хмельницькому районі налічується півсотні книгозбірень. Директор центральної бібліотеки Зоя Філіпенко розповідає, намагаються не лише обслуговувати відвідувачів, а й втілювати цікаві проекти.

 Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, яке відзначають 30 вересня, бібліотекарі району підбивали підсумки роботи та приймали вітання.

 

" " " "