«В’язання вузлів» у Хмельницькому

658

Популяризація туризму та підготовка до цьогорічного сезону на вулиці. У Хмельницькому юні туристи в’язали вузли. У конкурсі взяли участь близько сотні дітей з восьми навчальних закладів міста. Аби змагання відповідали усім карантинним вимогам, їх провели у триденному форматі, а учасників розділили на невеликі групи. Як змагалися юні туристи?

Ще три роки тому, каже Кіра Кравчук, отак в’язати вузли не вміла. Найважчі взагалі не давалися, а для легших потрібні були цілі хвилини. Зараз з будь-яким вузлом дівчинка може впоратися на лічені секунди. Такі навики, зізнається, корисні і вдома, і в туристичному світі.

В’язання вузлів корисне і для розвитку дітей. Воно не тільки розвиває пильність та увагу, а й впливає на дрібну моторику рук.

І подобається таке заняття не лише Юлії Колеснік. Продемонструвати свої навики захотіли близько сотні дітей з восьми навчальних закладів міста. Хмельницькі школярі взяли участь у конкурсі в’язання вузлів.

Учасників розділили на дві групи. У кожної – свої завдання. Старші, зважаючи на складність, мають виконати їх за 8 хвилин, молодші – за 6.

У підсумку, судді беруть до уваги індивідуальну майстерність кожного учасника та командну результативність. Так у триденний термін визначають переможця.

А ще це – етап підготовки до цьогорічного туристичного сезону на вулиці. Якщо не буде карантину і дозволить погода його планують відкривати у квітні-травні.

" " " "