Вибори були брудні, однак демократичні – як подоляни обирали парламент.

776
Багато бруду під час агітації і спокійно та без проблем у день голосування! Громадянська мережа ОПОРА розповіла, як подоляни обирали новий парламент. За їхніми даними усі дільниці краю відкрилися і закрилися вчасно. А дрібні випадкові порушення не вплинули на загальний результат голосування. Юлія Астафурова розкаже більше.

Бруду під час агітації більше, а от порушень під час голосування – менше. Громадянська мережа ОПОРА резюмувала – вибори в області були демократичними.

Утім, без дрібних порушень все ж не обійшлося. Серед найбільших, які фіксувала ОПОРА, – у Білогір’ї бюлетені зберігалися у сейфі поза межами дільниці, у Кам’янці-Подільському 193 окружна виборча комісія за графіком приймала виборчу документацію у дільничних комісій, зафіксовані також кілька випадків голосування без паспорту у сільській місцевості, і одна ДВК на Деражнянщині трохи запізнилася зі стартом голосування. Найбільше занепокоєнні у спостерігачів викликала проблема організації умов праці на ОВК.

Опорівці відзначають і позитивні зміни, що відбулися під парламентських виборів. До прикладу, спостерігачі майже не мали скарг щодо проблем з реєстром виборців. Водночас, фіксувалося, що не усі дільниці облаштовані для людей з особливими потребами.   До слова, тільки у Хмельницькому існує близько 2-х десятків дільниць, що розташовані вище, ніж перший поверх. А от співпраця із правоохоронцями під час усієї виборчої кампанії була на високому рівні.

 

" " " "