Випередити небезпеку

419

Працювати на випередження. Судові охоронці Хмельниччини провели навчання на базі Білогірського районного суду. Він, до слова, лише місяць тому перейшов під охорону Служби, тож відпрацьовували там бойові навички вперше.

Найперше, що належало зорієнтуватися на місцевості. Білогірський райсуд – новоприйнятий об’єкт під охорону, тож охоронці Феміди визначають найбільш ефективний алгоритм дій. У ході тренування учасники відпрацьовують одразу кілька сценаріїв розвитку подій. Серед них поранення співробітника та надання домедичної допомоги.

За навчальним планом були і порушення громадського порядку, спроба зриву судового засідання, блокування входу, а також затримання та злісних порушників порядку.

Усе це може трапитися в реальному житті – вважають правоохоронці. Тому на подібних навчаннях намагаються діяти злагоджено та не вагаючись приймати рішення.

Тим часом, хлопці на посту охорони намагаються якомога швидше одягти екіпірування. Це уміти надважливо, якщо раптом трапляється екстремальна ситуація. А щоб відвідувачі суду не пронесли у стіни установи ножі, зброю чи навіть вибухівку співробітники проводять огляд речей. Найгірше у цій справі – втратити пильність.

Аби бути у повній бойовій готовності та захищати Феміду під час будь-яких форс-мажорів судові охоронці нагадують правила користування вогнегасниками.

Підготовкою співробітників командування, та працівники суду задоволені, адже навчання підтвердили здатність захищати правосуддя.

 

" " " "