Випуск офіцерів-прикордонників

693

Мужні та відважні на кордонах держави. 26 червня відбувся випуск офіцерів-прикордонників Національної академії Державної прикодонної служби України. Для вишу це вже 29-й випуск, загалом довгоочікувані дипломи про закінчення академії отримали 319 лейтенантів, 86 офіцерів факультету підготовки керівник кадрів та 43 студенти.

Майже 400 випускників-офіцерів отримали довгоочікувані дипломи про закінчення навчання. Випускники з хвилюванням і вдячністю розповідають про усе, що відбувалось з ними за період навчання. Кажуть, роки в академії – це серйозна та відповідальна пора.

Випускники кажуть, 4 роки пролетіли непомітно. Найбільше будуть сумувати за своїми побратимами, з якими були пліч-о-пліч в усіх ситуаціях. Надалі усі планують будувати кар’єру прикордонників.

Голова обласної ради Віолета Лабазюк переконана, маючи таких випускників наша держава буде у безпеці, і кордони її залишаться в цілісності.

Після вручення дипломів відбулась спільна молитва за прикордонників України та освячення випускників, які звершив єпископ православної церкви преосвященніший Павло.

Свято завершення навчання на головній площі міста востаннє відбувалося у 2013 році. За цей час академія зміцніла і таким масштабом показує, що готова готувати до служби найкращих фахівців.

Випускники прикордонної академії – це гордість та обличчя держави. На плечі прикордонників лягає велика відповідальність, адже прикордонники перша лінія оборони і саме від них залежить безпека та спокій.

Привітати випускників та вручити дипломи про закінчення прибув голова Державної прикордонної служби України генерал-майор Сергій Дейнеко. Він зазначив, випуск академії – це свято для усієї держави, адже такий навчальний заклад в Україні єдиний.

Завершився випуск прощанням із Бойовим прапором та урочистим маршем всього персоналу академії. Наразі офіцери-випускники вже отримали призначення до місць проходження служби

 

 

 

" " " "