Виїздна нарада лісівників

612

Бадьорі та у повній бойовій готовності. Лісівники області зібралися на виїзну нараду. Під їх прицілом – два лісництва, це структурні підрозділи Ярмолинецького лісгоспу. У Городку та Вишнівчику перевіряють стан автопарку, саме лісове господарство та альтернативні джерела прибутку. Разом з лісівниками інспектувала підрозділи і наша знімальна група.

Це – планова інспекція реммайстерні та технічний огляд автотранспорту у Ярмолинцях. Частина техніки – не нова, втім у хорошому стані. Ще частина закуплена кілька років тому.

Після технічного огляду автотранспорту, виїзна нарада тримає курс на Городок. Саме Городоцьке лісництво – під прицілом делегації. Інспекцію розпочинають з огляду техніки. Далі городоцькі лісівники демонструють свої теплиці. Переважно садять декоративні дерева.

Також городоцькі лісівники шукають додаткові джерела фінансування виробничої програми. Цього року вперше поміж ялинами посадили овочі. Тепер на лісовій грядці вирощують буряк, моркву, квасолю та картоплю.

Далі під прицілом делегації – Вишнівчицьке лісництво. Спершу – огляд автотранспорту. Далі – демонстрація теплиць. Окрім цього, лісівники заготовляють ліщину, збирають лікарські рослини та формують цілющі чаї. Ще одне джерело заробітку – щепа.

На щепі заробляють у Городоцькому та Вишнівчицькому лісництвах. Саме вони цього разу приймали виїзну нараду. Це – не просто формат роботи, а надважлива складова ефективного господарювання.

Тож виїзні наради триватимуть. Далі під приціл потрапляють Ярмолинецьке, Зіньківське та Віньковецьке лісництва. Це також буде виїзна колегія, щоправда вже у розширеному форматі.

" " " "