Яблуневий сад у Тарнорудах.

1606

Яблуневий сад висадили у Тарнорудах Волочиського району. Понад п’ятдесят дерев розмсітили біля тамтешньої школи. Ідея такої соціальної акції виникла у батьків та учнів. Втілювали її швидко та гуртом.  Лишень за тиждень їм вдалося розчистити територію та засадити її. Так у громаді дбають про історичну спадщину свого рідного селища.

Нині Ірина навчається у випускному класі Тарнорудської школи Волочиського районну. Вона лідер учнівського самоврядування і завжди мріяла залишити якусь згадку про себе та свій клас.  Тим паче у такому історичному місці, як тамтешня школа. Колись у тому приміщенні знаходилась панська садиба. Тому для школярів було важливо не тільки зберегти спадщину, а й зробити щось власноруч.

Ідея висадки яблуневого саду з’явилася у батьківського комітету спонтанно. І нею одразу всі загорілися. Кажуть, ділянку біля школи розчищали майже тиждень. І коли підготовчі роботи завершені – усі в хвилюючому очікуванні.

Батьки розповідають – чекають наступного року, щоб скуштувати перші плоди. Адже те, що вирощене власними руками – завжди смачніше.

Завдяки спільній роботі учні навчаються берегти історію рідного селища.

За допомогою звернулися до помічників народного депутата України Сергія Лабазюка. Один із них колись навчався у цій школі. Михайло Олійник взяв на себе й вибір кращих саджанців, і їх доставку. Каже, садок стане прикрасою не тільки шкільного подвір’я, а й всього селища.

" " " "