Як допомогти постраждалому після ДТП?

1403

Хмельничан навчали надавати першу медичну допомогу постраждалим у ДТП. Лекцію організувала соціальна ініціатива «Хтось не зробить». Цього разу до розповіді залучили волонтера із товариства Червоного Хреста України. Він наочно на манекені показував, як легкими рухами можна врятувати чиєсь життя.

Коли водій потрапляє у ДТП очевидцям потрібно реагувати дуже швидко. Зазвичай свідки події зізнаються, що розгубилися, або ж не знали, як допомогти. Травмування може бути різної складності від шишки на голові до черепно-мозкової травми. І поки прийде швидка допомога потрібно правильно допомогти потерпілому.

До лекції долучився волонтер Червоного хреста. На манекені він показував основні вправи першої допомоги. Тридцять натисків та два глибоких вдихи – і так по колу, аж поки не прийде швидка.

Пройти такі курси можна безкоштовно. Їх проводить соціальна ініціатива «Хтось не зробить!». Достатньо знайти їх у соціальній мережі facebook.

Організатор заходу зізнається, що на власному досвіді двічі ставав очевидцем автокатастрофи. Та в той момент не на жарт розгубився. Тому вважає подібні лекції актуальними. Після їх прослуховування впевнений, зможе якісно допомогти постраждалому.

 

" " " "