У Хмельницькому окружному адміністративному суді відбувся брифінг для журналістів.

1156

  У Хмельницькому окружному адміністративному суді відбувся брифінг для журналістів. Приводів, як мінімум два – десятилітній ювілей та бажання служителів Феміди ставати більш відкритими до суспільства.

19 червня 2007 року Хмельницький окружний адмінсуд було зареєстровано як юридичну особу, а за рік,  у червні 2008 він вже розпочав процесуальну діяльність. Якщо раніше на його місці серед чагарів стояла занедбана будівля, то сьогодні тут запанував лад й ділова атмосфера.

Тільки,  починаючи з 2015 року  тут  розглянули   до семи тисяч позовних заяв. Зважаючи на судівський голод, який охопив й адмінсуд, навантаження велетенське. Із 20 суддів за штатом,   правосуддя відправляють лиш восьмеро.

Найближчими тижнями проблеми суддів без повноважень або ж як їх ще називають, суддів-пятирічок ВРП обіцяє вирішити.

Заступник голови адмінсуду Олена Ковальчук фактично  перша  із місцевого судівського корпусу запропонувала журналістам подивитися на те, чим жила держава та суспільство останніх 10 років очима адмінсуду. Скажімо, кщо в перші два роки найгостріше стояли питання соціальних виплат, то в два наступні – справи про стягнення штрафів за організацію азартних ігор, далі – гучні справи про відшкодування найбільшим підприємствам області ПДВ… Свої «цвяхи програми» є і тепер.

Учасники брифінгу розповіли про найцікавіші сторони роботи суду, вичерпно відповіли на всі запитання журналістів, продемонстрували проморолик, який прес-служба суду вперше виготовила власноруч, і, навіть, зробили журналістам екскурсію по робочих кабінетах.  А головне – запевнили двері суду для преси будуть завжди відчинені.

 

" " " "