Як ефективно діяти та інформувати про життя у громадах – на Хмельниччині представників ОТГ навчали комунікації.

841

 Інформаційної відкритості навчали громади Хмельниччини. Для представників ОТГ консультанти проекту Пульс  підготували ефективні інструменти для роботи із онлайн-ресурсами. Хоча заходи у районах проводяться – часто про них знає лише певна аудиторія. Аби усі події оперативно знаходили відображення на інформаційних платформах, потрібні кваліфіковані спеціалісти.

З усіх створених громад більшість мають сайти займаються їх інформаційним наповненням. Проте якщо у потужніших ОТГ  для цього є спеціальні   штатні одиниці, то менші, або ті, що створилися недавно не мають практики успішної комунікації. Саме для представників із районів та громад в обласному центрі провели тематичний тренінг.

Для зміцнення місцевого самоврядування в Україні віднедавна запрацювала комунікаційна платформа «Єдиний голос». У громадах не до кінця розуміють, наскільки важливо бути відкритими у своїй діяльності. Саме тому консультанти проекту «Пульс» навчали учасників, як бути доступними для онлайн-користувачів,  та що має бути першочергово на сайті громади.

Ще одним важливим напрямком роботи в громаді є її брендування. ОТГ має бути відомим та впізнаваним, адже це авторитет  і її жителів. Ті громади, що створилися раніше мають перевагу – адже вже накопичили здобутки у своїй діяльності.

" " " "