Спецрепортаж . У Хмельницькому національному університеті відкрили першу сонячну електростанцію.

829

На порозі нового опалювального сезону українці із острахом чекають на підвищення цін на газ. Якої позначки вона нині сягне – невідомо, та усім зрозуміло – використання блакитного палива необхідно скорочувати. Альтернатива – електрика. А щоб і екології не шкодити – електроенергія із відновлювальних джерел. Як от у Хмельницькому національному університеті за сприяння народного депутата України Сергія Мельника відкрили першу сонячну електростанцію.

На це, за його сприяння, а він – представник бюджетного комітету,  із держказни вже виділили понад чотири із половиною мільйони гривень. Попереду ще майже десять. А все тому, що за кілька років ціна на електрику зросте у рази.

Сергій Мельник, не тільки народний депутат України, а ще він – випускник Хмельницького національного університету, тож дав змогу своєму вишу не тільки зекономити, а й заробити. Продаючи надлишки у мережу за «зеленим тарифом».

Аби вирівняти ситуацію нині у Верховній Раді є аж вісім законопроектів, які почнуть розглядати із нового року. Вони знизять зелений тариф, та ті, хто встигне звести сонячну електростанцію до їхнього прийняття, як наш університет,  – виграють.

Депутати мусять знайти вихід, щоб багатії не наживалися ще більше на зеленому тарифі, а такі установи, як Хмельницький національний університет отримували від сонячних електростанцій такі необхідні їм кошти.

 

" " " "