Як ефективно організувати дистанційну роботу? Підсумки тижня

987

Постійно дома і навчаються. У Хмельницькому вже другий тиждень триває освітянський карантин. Усі навчальні заклади налагодили зв’язок з учнями та студентами. Уроки та пари викладають та оцінюють дистанційно. Для цього використовують відео-уроки, інтернет-платформи та власні напрацювання.

В місті триває освітянський карантин. 12 березня вчителі ще не знали – як ефективно організувати дистанційну роботу. Спершу створювали учнівські групи, шукали інтернет-платформи та записи цікавих відеоуроків. І от вже тиждень налагоджено надсилають завдання для самостійного опрацювання. До прикладу, Маргаріта – учениця4 класу – вже за кілька місяців складатиме державну підсумкову атестацію. Традиційно – це математика, українська мова і читання. Каже, у школі працювали дуже серйозно.

Нині навчатися доводиться самостійно. У цьому допомагають друковані зошити з прикладами і завданнями. А отдодаткову«домашню» школярі отримують вайбером.

Та школярки скаржаться, на карантині сумно. І якнайшвидше хочуть повернутися в школу.

Єдина перевага у дистанційному навчанні – це можливість обирати індивідуальний графік.

Вчителі кажуть, нині у навчанні всі методи хороші. Тому вигадувати доводиться багато. Шкільну програму ніхто не відміняв. Відтак, діти мусять усе вивчити самостійно.

Вчителі на власний розсуд обирають перелік підметів, які вивчатимуть діти вдома. Адже повністю усю програму охопити просто неможливо. А от оцінювання знань ніхто не відміняв.

Значно простіше організувати навчання у Вишах. Студенти більш організовані і впевнені користувачі Інтернету.

снує близько 6 платформ, які можна використовувати у навчанні. Тому хвилюватися про відставання від основної програми не варто. Головне, знаходити у собі бажання опрацьовувати нові теми.

" " " "