У Хмельницькому категорично заборонили виводити дітей на ігрові майданчики

Гуляти з дітьми можна, але поодинці і подалі від майданчиків

8003

У Хмельницькому влада заборонила відвідини дитячих і спортивних майданчиків. Діти мають сидіти вдома. Про це  повідомив у своєму зверненні до хмельничан міський голова Олександр Симчишин.

“Від сьогодні запроваджена заборона на відвідування спортивних і дитячих майданчиків на прибудинкових територіях, в парках і скверах, біля закладів освіти.  – наголосив він. Максимально залиште своїх дітей вдома”, – звернуся мер до батьків.

Це пов’язано, насамперед, із тим, що потрібно максимально обмежити фізичні контакти між дітьми. Крім того, не слід забувати, що коронавірус може жити на металевих поверхнях до дев’яти днів. А на спортивних і дитячих майданчиках повно усіляких металевих конструкцій. Тому зараз потрібно будь-що ізолювати дітей одне від одного, щоб перервати ланцюжок можливої передачі інфекції.

Читайте також: У Хмельницькому в громадський транспорт пускатимуть лише в масках: маска – помагає

Крім того, міський голова  вимагає взагалі обмежити перебування дітей на вулицях. Це не означає, що не можна взагалі виводити дітей на прогулянки. Можна і слід це робити, але тільки поодинці і в місцях, де немає дитячих гірок, гойдалок, каруселей та інших спокус.

Олександр Симчишин попередив, що за дотриманням цієї заборони стежитиме поліція.

Крім того, мер оприлюднив трохи статистики щодо захворювань на пневмонію. Так, за вихідні до медзакладів Хмельницького госпіталізовано 20 осіб. У двох із них діагностовано грип, у 13 – ГРВІ, у п’яти – пневмонії. Пневмоній, що були би наслідком захворювання на коронавірус, немає.

" " " "