Як обрати зимові шини? Поради хмельницьких продавців

903

Час перевзуватися або як обрати зимові шини? Зміна погоди на вулиці з осінньої на зимову автоматично призводить до утворення черг на шино монтажах. Нині на станціях техобслуговування робота кипить і  розписана на кілька днів уперед. Та перед тим, як змінити гуму з літньої на зимову слід дізнатися – яка підійде саме для вашого авта і саме для українських погодних обставин.

На передні колеса – ліпші, на задні – стертіші… Повітряні клапани змінити… Диски прокачати… Так, майже автоматично, кілька тижнів поспіль фактично безперервно на хмельницьких шино монтажах змінюють літню гуму на зимову.

Крім самої заміни шин, радять одразу замінювати й повітряні клапани. Вони під впливом води, солі чи спеки тріскаються й пропускають повітря з камери.

І коли за вентилями не вслідкуєш, то продовжити життя покришці реально, переконують на шиномонтажній станції.

А це, зрозуміло, влітає у копієчку. Так, одна зимова гума 14-го розміру обійдеться у близько тисячу гривень, ціна 15-ки стартує від тисячі триста, 16-ийрозмір коштує вже близько двох тисяч і так далі по висхідній. Та рано-чи пізно шини таки доведеться купувати, тож радять звертати увагу на кілька нюансів.

А для цілковитої впевненості при їзді на ожеледиці рекомендують придбати шиповані шини. І в жодному випадку не виїздити на літній гумі взимку.

 

" " " "