Як працює український парламент?

921

 Відповідальність, звітність та парламентське представництво. Хмельницьких школярів познайомили з роботою ВРУ. Місцеві здобувачі освіти не відвідували український парламент. Він, так би мовити, приїхав до них. 

 Діти стали депутатами, щоправда всього на кілька годин. Хмельницьких школярів познайомили з роботою ВРУ. Місцеві здобувачі освіти не відвідували Київ. З липня минулого року запрацював Освітній центр законодавчого органу і тепер на екскурсії їдуть не лише в український парламент, а й він відвідує регіони.

 До сьогодні Освітній центр прийняв понад 7,5 тисяч дітей у Києві та здійснив ряд виїзних візитів. До цього вже побував у шести регіонах. Хмельницький став сьомим.

 Роль народного депутата приміряла на себе Настя Валовина. Нове амплуа, розповідає, сподобалося. Тепер, зізнається школярка, краще розуміє роботу українського парламенту.

 Інтерактивна гра сподобалася і Каті Стьопіній. Навчання у такому форматі, каже дівчина, і справді допомагає краще розібратися, як працюють народні депутати.

 Діяльність ВРУ діти вивчають на уроках правознавства у школі. З робою парламентарів, кажуть педагоги, учнів познайомили, втім у форматі інтерактивних ігор інформація сприймається значно краще.

 Аби більше школярів та студентів розуміли, що насправді роблять народні депутати, Освітній центр і надалі крокуватиме Україною. У його мандрах Хмельницький – сьомий, втім точно не останній.

 

" " " "