Як про чоловіків та жінок пишуть хмельницькі ЗМІ.

643

Друковані ЗМІ Хмельниччини почали більше висвітлювати діяльність жінок. Про це говорить моніторинг,  проведений гендерною радою. Та все ж дисбаланс існує. У журналістських матеріалах жінки виступають експертками в основному у соціальній, медичній, освітній та  культурній сферах. В той час, як чоловіки домінують у сферах політичній та економічній.

Жінки у політиці, бізнесі та військовій справі. Представниці прекрасної статі є у всіх сферах життя, та належної уваги зі сторони ЗМІ вони не отримують. Зазвичай жінок висвітлюють, як берегинь, матерів. Тих, хто піклується та оберігає. Ламати гендерні стереотипи не просто. Про це свідчить моніторинг  друкованих ЗМІ Хмельницького. Громадська організація Подільський центр «Гендерна рада» в рамках проекту «Просування участі жінок в політиці та протидія сексизму в Хмельницькій області» досліджували 5 хмельницьких газет протягом 2-х років. Громадські активістки кажуть, зрушення є, хоч і не надто значні.

Обурює громадських діячок те, що не висвітлюють жінок у військовій справі. Адже зараз в зоні ООС, у різних військових частинах служить чимало жінок. На них потрібно зверати увагу та робити більш видимими для ЗМІ.

Тетяна Баєва каже, просування гендерної політики на Хмельниччині нині рухається у темпі вальсу: крок вперед, два назад. Та громадські діячки не опускають руки, адже й результати моніторингу говорять, нехай не про великий, але прогрес.

Учасниці прес-конференції також зазначили, що згідно моніторингу друковані ЗМІ практично не використовують фемінітиви. А це вкрай важливо для висвітлення діяльності жінок. Також у сфері релігійній героями та експертами виступають в основному чоловіки. В політиці справи трохи кращі, адже навіть на цьогорічних парламентських виборах до Верховної Ради увійшло чимало жінок. Хмельниччину, до прикладу, представлятимуть 14 депутаток. Учасниці проєкту переконані, аби жінки стали більш видимими для ЗМІ їм і самим необхідно ставати активнішими. Необхідно ламати стереотипи та виховувати в дівчатах та жінках бажання розширювати межі своєї діяльності.

" " " "