Як розподілять 112 уточнено-бюджетних мільйонів комунальники Хмельницького?

    1331

    Плюс 112 мільйонів гривень додасться житлово-комунальному господарству Хмельницького після літнього уточнення бюджету. Таку цифру на понеділковому традиційному брифінгу озвучив начальник цієї сфери міста. Переважно витрачатимуть гроші на ремонт доріг та прибудинкових територій. Їх, до речі, до кінця року комунальники запланували відремонтувати майже півсотні. А от стовідсотково фінансувати ремонти багатоповерхівок міська рада відтепер не буде – ремонтуватиме будівлі тільки на умовах співфінансування із мешканцями.

    З 12 липня міська рада не фінансуватиме ремонти багатоквартирних будинків. З середини літа такі роботи проводитимуть лише за умов співфінансування із мешканцями цих будинків. Так хочуть зробити хмельничан відповідальними за свої оселі.

    Мешканці сплачуватимуть свою частку відповідно до квадратури квартири. Обіцяють, що сума не перевищуватиме однієї тисячі гривень. Проект цього рішення виноситимуть на розгляд наступної сесії міськради.  А от прибудинкові території ремонтуватимуть. До кінця року їх запланували більш як півсотні. Ще 32 мільйони гривень планують додати до загальної суми видатків на капітальний ремонт вулично-дорожньої мережі міста.

    Більш, як 4 мільйони підуть на закупівлю розподілювача протиожеледних сумішей та на придбання підмітально-прибиральних машин. Ще 10 мільйонів підуть Хмельницькводоканалу і більше як мільйон Південно-західним тепломережам на оновлення труб. Активно працюють і над благоустроєм міста. Так 2017-го запланували від реставрувати аж чотири фонтани: біля залізничного вокзалу, в дендропарку, в парку імені Чекмана та біля Сілістри.

    Ще запланували становити чотири «розумні зупинки» і півтора мільйона виділять на добудову поки що єдиної в місті велодоріжки.

     

    " " " "