Як служба зайнятості працює з учасниками АТО .

863

Надання соціальних послуг демобілізованим. У Хмельницькому обласному центрі зайнятості розповіли як працюють з учасниками АТО. Для наших журналістів служба зайнятості влаштувала прес-тур до Славути. У районному центрі не просто говорили про партнерство, а показали реальні приклади співпраці роботодавців, атовців та Славутської міськрайонної філії служби зайнятості.

Вони потребують особливої уваги та допомоги, коли повертаються до мирного життя. Вони – сучасні герої, захисники та справжні воїни. Приходячи додому, кожен з них знову шукає себе, шукає роботу. Так, в Україні цього року статус безробітного мали більше 20 тисяч атовців, на Хмельниччині послугами служби зайнятості скористалися майже тисяча учасників.

Деякі бійці, покинувши горнило війни, знову повертаються назад. Тому усі філії служби зайнятості тісно співпрацюють з військовими комісаріатами. У Славуті, до прикладу, частенько проводять інфосемінари для атовців.

Пан Сергій до зброї знову братися не хотів. Тому, коли повернувся додому, перепробував чимало професій. Був охоронцем, водієм, та знайшов себе в автошколі, де влаштувався інструктором.

А підприємство, яке надало роботу пану Сергію, виграло фінансово. За працевлаштування учасника АТО автошколі відшкодували єдиний соціальний внесок.

Після АТО пан Олег почав працювати «на себе». Чоловік отримав одноразову виплату та думав, що займатиметься столярством, втім, каже, і гадки не мав, що стане пасічником.

Усі вулики пан Олег зробив власними руками, а пасіку розмістив практично за містом. Каже, там безпечно, територія  – під охороною.

Поки що апібудинок доводять до ладу, втім незабаром у Славуті з’явиться власна апітерапія. Пан Олег, до слова, не єдиний в області, хто відкрив власну справу. Учасників АТО, що захотіли працювати «на себе» більше 10-ти.

" " " "