Як служба зайнятості з роботодавцями працює

1423

Від безробітного до успішного підприємця. В службі зайнятості розповіли як працюють з роботодавцями. Аби показати реальні результати взаємодії, обласний центр влаштував прес-тур до Шепетівки. Там організували екскурсію на швейний цех та підприємство з переробки молока.

Не так давно пані Тетяна започаткувала власну справу, а тепер на її маленькому підприємстві працює десяток людей.

Пані Тетяна отримала виплату допомоги по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності. Тож тепер міні-підприємство – успішне. Щодня тут приймають півтори тони молока та виготовляють 150 кілограмів сиру.

Такий сир роблять тільки з якісного молока, тож спочатку воно проходить ряд експертиз.

Якщо молоко якісне – запускають у виробництво, якщо ні – повертають назад.

З холодильника молоко викачують у спеціальну ванну, а далі свою справу знає пан Олександр.

Потім молоко знову охолоджують і лише після цього воно потрапляє на сироварню, а вже готовий продукт – на столи шепетівчан. А у цьому цеху, що теж на Шепетівщині, шиють трикотажні вироби. Швейний та молочний цехи мають спільне – співпраця з центром зайнятості, бо ж і одні, і інші шукали кадри саме через службу.

На підприємство пані Наталія працевлаштувалася через центр зайнятості. Розповідає, роботою – задоволена, а у відшитих речах ходять власні діти. Саме для дітей, зізнається майстриня, шити найприємніше.

Окрім дитячих речей, у цеху відшивають багато інших, щоправда придбати їх у Шепетівці поки що неможливо, а ось коли з’явиться своя фабрика, то при ній буде і магазин.

Укомплектувати штат допоможуть у центрі зайнятості. Тут забезпечать підбір персоналу, підготовку та перепідготовку. Разом з тим, діє державна підтримка – компенсація службою зайнятості роботодавцям витрат у розмірі єдиного соціального внеску.

Фактично, у Шепетівці співпраця центру зайнятості з роботодавцями дає тільки плюси. Останні через службу отримують працівників, а ті, у свою чергу, – хорошу роботу з гідною зарплатнею.

" " " "