Як у Хмельницькому у шахи грали?

1280

Вік для спорту не завада. У Хмельницькому відбувся чемпіонат з шахів серед людей пенсійного віку. Обласні змагання у такому форматі вже добрячих два десятки років організовує «Спорт для всіх». Традиційно, приурочують турнір до Міжнародного дня людей похилого віку.

Пані Валентина знову святкує перемогу. Цьогоріч, по суті, як вже кілька років підряд у ветеранському турнірі з шахів вона переграла усіх суперниць.

Нині пані Валентині вже 76, втім, пригадує жінка, ніби учора так саме, з годинниками, грали у колишньому парку Коцюбинського.

А ось пан Ярослав полюбив шахи ще будучи школярем. Пригадує – усе почалося з уроку фізкультури.

Тепер пан Ярослав – учасник турніру з шахів серед людей поважного віку. Окрім нього, на змагання завітали шахісти з Шепетівщини, Кам’янеччини, Ярмолинецького, Дунаєвецького районів та, власне, міста Хмельницького. Обласні змагання у такому форматі вже добрячих два десятки років організовує «Спорт для всіх». Традиційно, приурочують турнір до Міжнародного дня людей похилого віку.

Без подарунків, звісно, ніхто не залишився, втім, кажуть самі учасники, у їх віці головне не перемога, а дружня атмосфера та краплинка спортивного азарту.

 

" " " "